Reteta de sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan

de Catalina L in Mancaruri de legume, 8 Apr 2024 | 899 vizualizari

 

Te va cuceri combinația între sparanghelul proaspăt, aroma revigorantă a lămâii și savoarea inconfundabilă a parmezanului. Rețeta noastră îți va stârni simțurile și te va încânta cu fiecare mușcătură. Sparanghelul crocant se îmbină perfect cu acrișoara lămâie și notele bogate ale parmezanului, oferindu-ți o experiență culinară de neuitat. Savurează această delicatesă ușor de preparat, perfectă pentru a impresiona la orice masă!
Iată o rețetă simplă și rapidă a celebrului bucătar Jamie Oliver. Gatit astfel ramane crocant si delicios.   https://www.blogulluicatalina.com/2022/06/sparanghel-la-gratar-cu-lamaie-si.html
Pentru rețeta de sparanghel la grătar cu lămâie și parmezan ai nevoie de: sparanghel verde, lămâie, parmezan

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan
  • 18-20 fire verzi fine de sparanghel verde
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri suc de lamaie
  • sare, piper
  • parmezan ras
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan:

Iata cum se prepara Reteta de sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan

Am utilizat sparanghel verde proaspat si fin.

Nu trebuie curatat, taiati-l numai la baza.

Gătiți sparanghelul într-o tigaie tip gril/gratar fără grăsime.   

Prăjiți-l 5-7 minute pe fiecare parte.   

Puneti sare, piper, stropiți cu ulei de măsline și cu sucul de lămâie, amestecați.  

Se presara deasupra parmezan ras si se stinge focul.   

Puteti servi ca antreu sau ca garnitură la Dorada la cuptor sau cu Somon in stil asiatic. Merge la fel de bine si langa Friptura de miel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

vasimur 1

09.04.2024, 09:23

laura_n 1

12.04.2024, 17:51

Ador sparanghelul! Combinatia este super, voi incerca si eu!

Gherca Daniela 1

21.04.2024, 10:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv vinete parmigiana